Boerenstad wint met Ga3.0

/, Mobiliteit/Boerenstad wint met Ga3.0

Hans Leneman van Boerenstad zocht een goede locatie voor een zakelijke afspraak. Thuis afspreken is met twee kleine jongens van 5 en 9 voor hem geen optie. Op zijn zoektocht kwam hij in aanraking met de campagne Flex & Relax van Bereikbaar Haaglanden. Door aan de actie deel te nemen kon je via Officebooking een aantal locaties uit te proberen. Hans vond snel een goede locatie voor zijn afspraak en kon rustig zijn gesprek voeren. Hij probeerde via de actie ook een aantal andere locaties uit. Vandaag krijgt hij hiervoor uit handen van Astrid Homan van Bereikbaar Haaglanden en Jantine van der Weerdt van Officebooking een rijk gevulde lunchbox cadeau.

We gingen ook zitten voor een goed gesprek. “Vandaag zitten we bij Keu’s genoeg, waarom heb je deze locatie gekozen?” opent Jantine het gesprek. Hans vertelt enthousiast over zijn nieuwste project, waarmee hij inwoners van de stad in het Zuiderpark in Den Haag in aanraking wil laten komen met de manier waarop voedsel wordt geproduceerd.  Hij heeft Keu’s genoeg uitgekozen omdat hij graag in de buurt van zijn projecten werkt en zo goed contact kan onderhouden met betrokkenen uit de directe omgeving.  Geweldig ook dat deze plek op 10 minuten fietsen van zijn eigen woning staat.

Genemuidenstraat 208, Den Haag

Genemuidenstraat 208, Den Haag

Keu’s Genoeg ligt aan de Genemuidenstraat 208 in Den Haag Zuidwest. Het gebouw ligt centraal in de wijk Escamp tussen het Zuiderpark en winkelcentrum Leyweg. Het gebouw stamt uit 1958 en was oorspronkelijk de Maarten Luther school. Nadat de school werd opgeheven kreeg het gebouw de functie van Stadsdeelkantoor voor Escamp. Na 2 jaar leegstand zijn sinds 1 april 2014 de deuren van het pand na herinrichting weer open. Het gebouw kreeg een nieuwe naam: Keu’s Genoeg en een nieuwe invulling: een verzamelgebouw voor ondernemers in de branche sport, hobby en spel. Een mooi voorbeeld van succesvolle herbestemming van bestaand vastgoed. “Dit soort locaties,  in een woongebied, maakt het extra aantrekkelijk voor bedrijven om mee te doen aan een acties van Ga3.0 van Bereikbaar Haaglanden.” stelt Jantine.  “Ze bieden een plek waar je rustig kan werken in je directe woonomgeving en maken die ook meer levendig”.

Gevraagd naar zijn ervaring met andere locaties is Hans duidelijk. De verschillende locaties die hij heeft gebruikt verschillen in type inrichting, aangeboden diensten en trekken elk een eigen publiek. Hij zoekt zelf een omgeving die bij hem past en ook ondersteunt in het opbouwen en onderhouden van contacten met het juiste netwerk. Verder is het van belang dat het een prettige en zakelijk werkomgeving is.

We bespreken verschillende voorbeelden van locaties die nog druk aan hun formule aan het sleutelen zijn of zich op een eigen doelgroep richten (bijvoorbeeld startende zelfstandigen). “De diversiteit van werkomgevingen die zo ontstaat, maakt een goede match met de flexibel werkende schil van werknemers mogelijk.” concludeert Astrid Homan.

Hans Leneman, Astrid Homan en Jantine van der Weerdt in gesprek.

Hans Leneman, Astrid Homan en Jantine van der Weerdt in gesprek.

 

2018-04-16T17:15:24+00:00